Bílkový jahodový koláč

Suroviny na těsto – 180 g bílků, 120 g cukru, 70 g mletých vlašských ořechů, špetka soli , 50 g polohrubé mouky

Suroviny na krém – 350 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, 2 lžíce cukru, zrníčka z jednoho vanilkového lusku, 200 ml smetany na šlehání

Ještě si připravte kompotované ovoce, dávala jsem jahody. Ovoce nechte  okapat a potom je ostrým nožem rozkrojte na poloviny.

Postup – bílky se špetkou soli ušleháme do tuhého sněhu. Pak zašleháme cukr, nakonec lehce vmícháme mouku s ořechy. Rozetřeme na plech a plát upečeme.

Z mléka, cukru, pudinkového prášku a vanilky uvaříme hustý pudink. Za občasného míchnutí necháme vychladit. Mezitím ušleháme smetanu a vmícháme ji lehce po částech do vychladlého pudinku.

Plát rozpůlíme na polovinu, potřeme částí krému, poklademe ovocem a přiklopíme druhou částí plátu. Povrch ozdobíme zbylým krémem nebo jako já ušlehanou smetanou a přidáme kousek ovoce. Bílkový jahodový koláč

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *