Suroviny – 250 g polohrubé mouky, 75 g másla, 1 žloutek, 25 g droždí, 1 vanilkový cukr, 50 ml mléka, 25 g cukru
Na náplň – 250 g tučného tvarohu v kelímku, 50 g moučkového cukru, 1 citronový cukr, 1 vanilkový cukr, 1 vejce
Postup – na vále smícháme všechny suroviny, droždí pouze rozdrobíme, vypracujeme vláčné těsto. Formu na koláč vymažeme máslem, z těsta vyválíme plát podle velikosti formy a pomocí válečku ho přeneseme do formy. Přebytek těsta podle okrajů odlomíme a nakonec použijeme na ozdobení koláče.
Na náplň smícháme tvaroh s cukry a žloutkem, nakonec do něj lehce vmícháme tuhý bílkový sníh. Vlijeme na připravené těsto, uhladíme, když máme, pokryjeme povrch vykrájenými ozdobičkami a upečeme.