Suroviny na korpus – 4 vejce, 150 g moučkového cukru, 100 ml oleje, asi 170 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku
Suroviny na krém – 500 ml čerstvého mléka, 2 sáčky jahodového pudinku, asi 100 g moučkového cukru, 400 g jahod, 200 g zakysané smetany, 250 g másla
Na dokončení – smetana ke šlehání, jahody
Postup – žloutky ušleháme s cukrem, pak přidáme olej. Bílky vyšleháme a pak střídavě s moukou a práškem vmícháváme do těsta. Část sněhu si necháme až nakonec, ten přidáme nakonec. Těsto rozetřeme na velký plech a upečeme.
Mezitím si připravíme krém. Jahody očistíme, omyjeme a po okapání rozmixujeme. Z mléka, pudinkových prášků a cukru uvaříme hustý pudink. Do horkého vmícháme nakrájené máslo a mícháme, až se rozpustí. Necháme trochu vychladnout, pak zašleháme zakysanou smetanu a nakonec jahody.
Na plát těsta rozetřeme krém a dáme ztuhnout do ledničky. Před podáváním ozdobíme ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami.