Suroviny na korpus – 1 vejce, 50 g cukru, 1 lžička vanilkového cukru, 50 ml oleje, 100 ml mléka, 140 g hladké mouky, 1 lžička pečivového kypřícího príšku
Suroviny na krém – 200 g višní, 1 lžíce cukru, 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce vody, 300 g měkkého tučného tvarohu v kostce, asi 60 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 ml smetany na šlehání v domečku, 100 g čokolády 70 %
Na dokončení – višňová marmeláda, 20 g čokolády na ozdobu, višně
Postup – všechny suroviny na korpus postupně promícháme, nalijeme do menší čtvercové nebo obdélníkové formy / já měla velikost 25 krát 20 /a upečeme. Vychladlý plát potřeme marmeládou.
Višně vypeckujeme, dáme do hrnce i se šťávou, přisypeme cukr a zahříváme. Po rozpuštění cukru vmícháme škrob rozpuštěný ve vodě a chvilku provaříme. Necháme vychladnout za občasného míchnutí.
Tvaroh rozetřeme s cukry, přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu, rozvařené višně a nakonec lehce vmícháme tuhou ušlehanou smetanu.
Na korpus s marmeládou navrstvíme krém, uhladíme a vložíme do ledničky. Necháme ztuhnout, potom ozdobíme nahrubo nastrouhanou čokoládou a višněmi.