Suroviny na těsto – 450 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 250 g másla, 4 žloutky, 200 g moučkového cukru
Suroviny na náplň – 4 bílky, 3 lžíce cukru, 2 vanilkové cukry, několik jablek, rozinky nebo brusinky namočené v rumu, mletá skořice
Postup – na vále zpracujeme všechny suroviny na těsto. Třetinu zabalíme do folie a dáme do ledničky. Zbylé těsto rozválíme na silnější obdélník a přeneseme na větší plech. Potom těsto rukou jemně roztlačíme po celé ploše.
Nyní si připravíme náplň. Jablka omyjeme, rozkrojíme, odstraníme jádřinec. Nastrouháme je hrubším struhadle, slupky nám zůstanou v ruce. Bílky ušleháme na tuhý sníh, potom je osladíme a došleháme. Množství cukru volíme podle kyselosti jablek.
Na plát těsta rozdělíme nastrouhaná jablka, lehce z nich vymačkáme přebytečnou šťávu. Posypeme je vanilkovým cukrem, mletou skořicí a okapanými rozinkami nebo brusinkami. Ušlehaný sníh rozdělíme na jablka. Z ledničky vyndáme odložené těsto a na hrubším struhadle ho nastrouháme přímo na bílkový sníh. Plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme.