Suroviny – 180 g bílků / asi 6 ks/, 150 g krupicového cukru, 100 g mletých vlašských ořechů, 100 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
Náplň – 250 g tučného tvarohu v kostce, asi 50 g moučkového cukru, 100 ml smetany na šlehání, asi 5 lžic kávového likéru / měla jsem Berentzen a byl moc dobrý/, 2 lžíce sypkého želatinového ztužovače
Postup – bílky ušleháme, pak vmícháme cukr a šleháme, až je hmota hodně tuhá. Potom lehce vmícháme mouku s práškem a ořechy. Těsto rozvrstvíme na plech s pečícím papírem, který raději potřeme rozpuštěným máslem. Pečeme asi 8 – 10 minut, hlídáme, jde to rychle. Po upečení sundáme těsto i s papírem z plechu, pocukrujeme, přikryjeme čistým listem pečícího papíru a vše zarolujeme.
Když je těsto vychladlé, rozmotáme a připravíme si náplň. Tvaroh rozšleháme s cukrem, zvlášť ušleháme smetanu. Pak smícháme a podle chuti zašleháme likér. Nakonec v hrníčku rozpustíme ztužovač, vmícháme do tvarohové hmoty a hned krém navrstvíme na plát těsta. Zarolujeme a necháme v chladničce ztuhnout.