Suroviny na drobenku – 300 g másla, 600 g polohrubé mouky, 150 g – 200 g krupicového cukru /podle druhu ovoce/, 1 kypřící pečivový prášek
Suroviny na tvarohovou náplň – 500 g tučného tvarohu v kelímku, moučkový cukr podle chuti, vanilková zrníčka z půlky lusku, mléko
Postup – plech vymažeme tuhým máslem. Všechny suroviny na drobenku v míse rukou promneme. Větší část nasypeme na plech, menší odložíme stranou.
Tvaroh ochutíme, je-li potřeba můžeme ho trošku rozředit mlékem. Měl by lehce vytékat ze sáčku, do kterého ho přendáme a na moučnou směs ho nastříkáme. Jde to lehčeji než pomocí lžíce. Stačí dát tvaroh do sáčku, který používáme při zdobení krémem, pak odstřihneme špičku a na moučnou směs ho rozprostřeme. Pak povrch posypeme ovocem, lepší je drobnější – rybíz, nakrájené jahody, angrešt, borůvky… Ovoce posypeme zbytkem drobenky a koláč upečeme.