Suroviny – 2 vejce, 10 lžic cukru, 1 vanilkový cukr, 10 lžic rozpuštěného másla, 10 lžic mléka, asi 20 lžic polohrubé mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku
Dále si připravte máslovou drobenku – máslo, krupicový cukr a hrubá mouka. A ovoce, použila jsem švestky, můžete využít i jiné druhy.
Postup – suroviny promícháme v uvedeném pořadí, ne příliš řídké těsto nalijeme na velký plech a poklademe ovocem. Švestky jsem před položením obalila v hrubé mouce, jsou těžké, tak aby příliš nepropadly těstem. Na ovoce přijde drobenka, nebo ji můžete vynechat a upéct bublaninu…
Dobrý recept, myslím, že ho brzy vyzkouším, Alenko.
Jiřina
Jiřinko, vyzkoušej, je to rychlé a dobré. Lze těsto obměňovat přidáním různých druhů ořechů, třeba i skořicové drobenky k jablíčkům, variant je plno, podle toho, co kdo rád. Náš kamarád pekl podle receptu bublaninu, bez drobenky s třešněmi z mrazáku a taky chválil.
Alena