Suroviny na těsto – 125 g hladké mouky, 75 g másla, 40 g moučkového cukru, 1 žloutek, 50 g jemně mletých vlašských ořechů, 2 lžičky mleté kávy
Krém – 1 karamelové kakaové mléko, 250 g másla, 2 lžičky jemně mleté kávy
Na dokončení – bílá čokoláda, kousek ztuženého tuku, čokoládové kávové zrno
Postup – všechny suroviny na těsto smícháme a vypracované těsto uložíme do druhého v chladu. Potom vyvalujeme a vykrajujeme tvary, pečeme, slepujeme krémem a poléváme.
Na krém si necháme povolit máslo, mléko také necháme v misce při pokojové teplotě. Je-li tužší, prošleháme ho. Při přípravě ho po částech vmícháváme do másla. Nakonec krém dochutíme mletou kávou.
Krém vložíme do sáčku s hubičkou a stříkáme na polovinu tvarů. Jemně přiklopíme, povrch namáčíme do rozehřáté polevy a dozdobíme kávovým zrnem.