Suroviny – 4 bílky, 150 g cukru, 180 g másla, 100 g mletých vlašských ořechů, asi 100 g polohrubé mouky, lžička pečivového kypřícího prášku
Suroviny na polevu – 4 žloutky, 150 g moučkového cukru
Postup – máslo utřeme s cukrem, vmícháme ořechy, mouku promíchanou s práškem a část ušlehaných bílků. Trochu si jich necháme na konec, abychom těsto nadlehčili. Rozetřeme ho na větší plech a upečeme.
Žloutky s cukrem utřeme a po vychladnutí korpusu na něj polevu rozetřeme. Můžeme dozdobit čokoládou.
Zdravím Tě, milá Alenko, tyto ořechové řezy jsou oblíbené také v naší rodině. Když jsem s jejich pečením kdysi před lety začínala, tak jsem je též nejdříve zdobila čokoládou, ale později jsem je začala posypávat barevným máčkem a kombinovala spolu s čokoládovým zdobením od Dr. Oetkera. Taková barevná všehochuť a nevypadá to vůbec špatně.
Jiřina
Milá Jiřinko,
děkuji za komentář, věřím, že s barevným máčkem to musí být velmi hezké. U nás vládne čokoláda a měla jsem trochu v misce, tak jsem ji rozpustila, vložila do sáčku a nastříkala na polevu.