Zeleninové pečené hranolky jsou skvělou přílohou k rychle připravenému masu, zvlášť při nízkosacharidovém stravování. Použila jsem kořenovou zeleninu, sice není příliš vhodná při této stravě, ale já ji mám velmi ráda. Můžete si takto připravit i jiné druhy. Je to velmi jednoduché a rychlé.
Postup – zeleninu očistíme, nakrájíme na čtvrtky nebo jiné kousky. Vložíme do mísy, pokapeme olejem a okořeníme oblíbeným kořením, promícháme a kousky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do teplé trouby a pečeme, až zelenina trochu změkne. Nemusí být příliš měkká, pak by nebyla dobrá…
Podávala jsem s panenkou. Tu jsem očistila, osolila, na pánvi opekla ze všech stran. Pak jsem ji přidala k pečící se zelenině a spolu dopekla. Než jsem ji rozkrájela, nechala jsem ji asi 5 minut vydýchat, abych nepřišla o mnoho šťávy.