Zvolila jsem brokolici, byla v obchodě moc pěkná. Jistě můžete použít i jinou zeleninu, nejen květák, který se klasicky nabízí, ale i kedlubny, zelí, kapustu…
Suroviny – 220 g nevařené brokolice, 240 g mletého masa vepřového s hovězím, 90 g cibule, 2 vejce – 112 g, 4 g česneku, sůl, mletý pepř
Postup – brokolici a cibuli najemno rozsekáme, česnek utřeme, maso rozkutrujeme s kapkou studené vody. Všechny suroviny smícháme, nejlépe rukou propracujeme, na vymazaný plech potom tvoříme karbanátky a v předehřáté troubě je upečeme. Během pečení jsem je otáčela, záleží na vaší troubě, jak vám peče…
Z tohoto množství jsem měla 12 karbanátků. Celkové množství hmoty obsahuje – 3875 kJ, 48 g bílkovin, 23 g sacharidů, 70 g tuků. Jeden karbanátek má 323 kJ, 4 g bílkovin, 1,92 g sacharidů, 5,83 g tuků