Suroviny na korpus – 120 g bílků, 30 g sladidla erythritol, 50 g mletých lískových oříšků, 1 lžička kypřícího prášku, špetka soli
Suroviny na krém – 250 g mražených jahod, 40 g sladidla erythritol, 250 g mascarpone, 250 ml smetany na šlehání v domečku, 4 plátky želatiny
Na dokončení – kousek čokolády 80 %
Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme sladidlo, potom oříšky s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 18 cm a upečeme. Vychladlý korpus vrátíme zpátky do formy, strany vyložíme na několikrát složeným pečícím papírem, korpus je nyní menší.
Jahody rozmrazíme, osladíme, 5 minut povaříme a necháme vychladnout. Mascarpone jemně promícháme s jahodami, potom vmícháme ušlehanou smetanu. Želatinu namočíme asi do 4 lžic vody, po nabobtnání ji opatrně zahřejeme a rozpustíme. Potom do ní vmícháme pár lžic krému a vše vrátíme do celkového množství náplně. Řádně a rychle rozmícháme a celou dávku nalijeme na korpus. Uhladíme a dáme ztuhnout do ledničky. Můžeme povrch posypat nastrouhanou čokoládou, tu jsem ho hodnot nepočítala.
Celý dort obsahuje – 8731 kJ, 43 g bílkovin, 35 g sacharidů, 196 g tuků. Jedna čtvrtina dortíku obsahuje – 2183 kJ, 10,75 g bílkovin, 8,75 g sacharidů, 49 g tuků.