Suroviny na korpus – 4 vejce, 160 g cukru, 160 g polohrubé mouky
Suroviny na náplň – asi 500 g doma upečených sušenek, asi 200 ml plnotučného mléka, semínka z půlky vanilkového lusku, 100 g másla, 50 g moučkového cukru, 1 lžíce holandského kakaa, rum
Suroviny na krém – 250 g másla, 1 plechovka karamelového mléka
Postup – na piškot ušleháme vejce s cukrem a potom lehce vmícháme mouku. Těsto nalijeme na větší plech a upečeme.
Mléko svaříme a necháme vystydnout. Sušenky podrtíme. Máslo utřeme s cukrem a vanilkovými semínky, přidáme postupně kakao, sušenky, mléko podle potřeby a na dochucení trochu rumu. Hladce promíchanou hmotu natřeme na studený piškot.
Do změklého másla po lžicích zašleháme ochucené mléko. Krém vložíme do sáčku s hubičkou a nastříkáme na náplň. Je to jednodušší a rychlejší. Dozdobíme čokoládovými ozdobami.