Pekla jsem v ráfku o průměru 15 cm. Suroviny na těsto jsou na jeden plát, pokud jich chcete mít víc, upečte pláty každý zvlášť.
Suroviny na těsto – 2 vejce, 40 g sladidla erytritol, 50 g zakysané smetany, 20 g mletých mandlí, 80 g polohrubé mouky, 10 g holandského kakaa, 1 lžička pečivového kypřícího prášku
Suroviny na náplň – na spojení podle fotky stačí tyto suroviny – 250 g mascarpone, sladidlo erytritol podle chuti (já nedávám), 250 g smetany ke šlehání 33 % v domečku
Postup – bílky ušleháme, pak zašleháme sladidlo a žloutky. Přidáme smetanu a mouku smíchanou s práškem, kakaem a mandlemi. Lehce vmícháme, naplníme formu nebo ráfek a upečeme.
Vychlazenou smetanu ušleháme. Mascarpone jemně metličkou promíchneme a pak vmícháme šlehačku. Kdo chce, přisladí, ale já nesladím, obě suroviny jsou přirozeně nasládlé.
Krém vsuneme do sáčku s řezanou trubičkou a na jednotlivé pláty stříkáme dokola krém. Ozdobíme i povrch a přidáme buď ovoce nebo dia čokoládu.