Suroviny na korpusy – 300g hladké mouky, 200g másla, 80g cukru krupice, 2 žloutky
Suroviny na náplň – 100 g lískových ořechů, 100 g másla, 100 g moučkového cukru s pravou vanilkou, asi 2 lžíce meruňkové marmelády, 100 g strouhaného perníku, podle chuti rum
Na dokončení – 50 g čokolády na vaření, 50 g bílé čokolády, kousek ztuženého tuku, lískové oříšky, meruňková marmeláda
Postup – těsto zaděláme tradičně a po odležení z něj upečeme korpusy báboviček.
Máslo utřeme s cukrem a vmícháme ostatní přísady. Na dno košíčků dáme trochu marmelády a na ni část hmoty ve tvaru kopečku. Obě čokolády rozehřejeme, přidáme trochu tuku, abychom do ní mohli namáčet bábovičky. Zdobíme oříškem.