Suroviny na těsto – 300 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky
Suroviny na náplň – 50 g rozlámaného cukroví, 2 horalky, 30 g vlašských ořechů, 3 – 4 lžíce rumu, 1 – 2 lžíce meruňkové marmelády
Na dokončení – čokoláda na vaření, kousek ztuženého tuku, kousek bílé čokolády
Postup – ze surovin na těsto vypracujeme těsto, zabalíme ho do folie a necháme de druhého dne odležet. Pak vyvalujeme a vykrajujeme rohlíčky. Upečeme je a necháme vychladnout.
Na náplň rozdrtíme cukroví, pokud nemáme, tak piškoty, horalky a ořechy nastrouháme najemno. Přidáme rum a marmeládu a vymícháme krém, který přendáme do sáčku s hubičkou a nastříkáme na rohlíčky. Celé pak namáčíme do čokolády a pomocí lžičky čárkujeme.
Po vytazeni muzeme lehce pomoucit mouckovym cukrem, ale skutecne jen lehce (rohlicky v cukru uz neobaluji).
Dobrý den,
asi jste napsala komentář k jinému receptu. Tady se pečou jenom linecké rohlíčky, na které se stříká náplň.