Suroviny na těsto – 300 g hladké mouky, 200 g másla, 80 g krupicového cukru, 2 žloutky, špetka soli
Suroviny na ganache – poměr čokolády záleží na tom, jak ji chcete mít sladkou a čokoládovější. Já jsem dala 180 g hořké čokolády 70 %, 100 g mléčné čokolády, 150 ml smetany na šlehání v domečku, 30 g másla
Postup – nejprve zaděláme těsto na tartaletky. Můžete použít speciální formičky nebo i klasické formičky na košíčky. Všechny suroviny zpracujeme na vále, těsto zabalíme do folie a necháme do druhého dne odpočinout. Pak naplníme formičky a upečeme.
Na ganache ohřejeme k varu smetanu, přidáme máslo. Pak nasypeme nasekanou čokoládu, chvíli počkáme a mícháním jí rozpustíme. Můžeme přecedit, pokud v ní máme kousíčky. Ganache hned nalijeme do tartaletek a necháme odležet do druhého dne při pokojové teplotě. Potom ozdobíme a můžeme podávat.