Suroviny asi na 6 pohárů – 1 větší konzerva broskvového kompotu, 40 g kukuřičného škrobu, zbytky piškotového plátu, 250 g mascarpone, 250 g smetany na šlehání v domečku, vanilková semínka z půlky vanilkového lusku, cukr podle chuti, na dokončení trochu ušlehané smetany
Postup – ovoce necháme okapat, do nálevu přidáme tolik vody, abychom získali 400 ml. Osladíme podle chuti, rozmícháme v tekutině škrobový prášek a uvaříme hustší pudink. Za občasného míchnutí ho necháme vychladit.
Mascarpone promícháme s vanilkou, můžeme trošku osladit moučkovým cukrem. Smetanu ušleháme a opatrně ji vmícháme do mascarpone.
Do sklenic vkládáme broskvový kysel, kousky piškotu, ovoce a krém, vše podle toho, jak se nám to líbí, či podle surovin, které máme k dispozici. Dozdobíme zbytkem krému nebo ušlehanou smetanou.