Suroviny na krém – 150g másla, 50g cukru moučky, 1 lžíce instatní kávy
Krém – změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme na ochucení kávu
Vítejte na stránkách, kde na Vás čeká plno výborných receptů a pro inspiraci a pokoukání ukázky mých dílek pro potěšení. Máte-li chuť, prohlédněte si moje stránky.
Suroviny na krém – 150g másla, 50g cukru moučky, 1 lžíce instatní kávy
Krém – změklé máslo utřeme s cukrem a přidáme na ochucení kávu
Náplň – 100g vlašských ořechů, 140g piškotů, 2 lžíce rybízové marmelády, 250ml šlehačky, rum
Náplň – svaříme smetanu na šlehání a necháme vychladnout. Umeleme ořechy a piškoty, přidáme studenou šlehačku, marmeládu a podle chuti rum. Zpracujeme, vzniklá náplň je hladká a příjemně voní oříšky a rumem.
Krém – 250g smetany ke šlehání 30%, 250g cukru moučky, 2 žloutky, 50g kakaa, 400g másla
Krém – ve vodní lázni šleháme do zhoustnutí smetanu, cukr, žloutky a prosáté kakao. Pěna má být hustá a teplá. Potom ji přendáme do skleněné misky, zakryjeme a uložíme do chladničky nejméně do druhého dne. Před přípravou krému necháme pěnu nahřát na pokojovou teplotu. Změklé máslo vyšleháme a po lžicích přidáváme čokoládovou hmotu.
Suroviny na polevu – 200g cukru moučky, 3 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce horké převařené vody
Postup – prosijeme cukr, přidáme citronovou šťávu a podle hustoty převařenou vodu. Utřeme do hladka.
Suroviny – 3 vejce, 120g cukru krupice, 120g pohrubé mouky, 3 lžíce oleje, špetka soli
Postup – bílky ušleháme se špetkou soli. Při neustálém šlehání přidáváme postupně cukr, žloutky a olej. Nakonec lehce vmícháme mouku.
Můžeme z těchto surovin upéci i dort kakaový, ořechový, kokosový nebo jiný podle chuti. Přísady přimícháme do mouky, o váhu přísad snížíme váhu mouky. Množství surovin odhadneme podle velikosti formy, já peču jednotlivé pláty postupně, většinou je jeden plát ze dvou nebo tří vajec. Kdo bude chtít upéci celý korpus najednou, použije například 6 vajec a váhu surovin si upraví.
Suroviny – 2 vejce, 100g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 250g másla
Postup – ve vodní lázni ušleháme vejce, vanilkový cukr a cukr krupici. Hustý krém necháme vychladnout. Máslo utřeme a po lžicích přidáváme vaječný krém.
Suroviny – 100g moučkové cukru, studená uvařená káva
Postup – promícháme prosátý cukr s několika lžícemi kávy, kterou přidáváme podle potřeby a chvíli třeme.
Suroviny – 100g čokolády na vaření, 50g ztuženého tuku nebo másla
Postup – ve vodní lázni rozpustíme nalámanou čokoládu s rozkrájeným tukem a promícháme, aby byla poleva hladká.