Korpus ořechový s kávou

Suroviny – 6 vajec, 10 lžic studené silnější kávy, 100g ořechů, 200g cukru krupice, 250g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Postup – uvaříme si kávu a necháme ji vystydnout. Ořechy umeleme, mouku prosijeme a promícháme s kypřícím práškem. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme kávu, ořechy, mouku s práškem. Ušleháme sníh a lehce vmícháme do těsta.

Krém nugátový dortový

Suroviny na jíšku 30g másla, 30g hladké mouky, hrnek mléka

Suroviny na krém – 250 g másla, 100g cukru moučky, 1 žloutek, 40g kakaa

Postup – připravíme si nejprve jíšku. Rozpustíme máslo, přisypeme mouku a spojíme v jíšku. Po chvilce přilijeme mléko a spojíme v kaši, kterou chvilku povaříme a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutek, kakao a nakonec po lžicích přidáme  kaši.

Korpus dortový ořechový

Suroviny – 6 vajec, 120g cukru krupice, 50g čokolády nebo nugátu, 50g piškotů, 170g vlašských ořechů,

Postup – čokoládu, piškoty a ořechy nastrouháme. Žloutky utřeme s cukrem, přidáme čokoládu, promícháme a nakonec piškotovou strouhanku a ořechy. Z bílků ušleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme do připraveného těsta.

Poleva na ovocné řezy

Suroviny – půl litru šťávy z ovoce nebo ovocného džusu, 2 vanilkové pudinky, 3 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr

Postup – v malém množství ovocné šťávy rozmícháme vanilkové pudinky, přilijeme zbytek  šťávy, přidáme oba cukry a krátce povaříme. Necháme maličko zchladit a lžící lijeme na ovoce a zaplňujeme prázdné plochy mezi ovocem.