Dort jsem pekla v kulaté formě o průměru 18 cm.
Suroviny na korpus – 2 vejce, 70 g cukru, 30 ml oleje, 50 ml mléka, asi 120 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku
Suroviny na krém – 250 g mražených jahod, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g mascarpone, 250 ml smetany na šlehání v domečku, 4 plátky želatiny
Na zdobení – čokoládové trubičky
Postup – vejce ušleháme s cukrem, potom zašleháme olej s mlékem a nakonec lehce vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto upečeme v dortové formě, vyndáme, necháme vychladnout a opět vložíme do formy. Bude nyní menší než forma, strany proto vyložíme na několikrát složeným pečícím papírem.
Jahody necháme pozvolna rozmrazit, přidáme oba cukry, asi 5 minut povaříme, necháme vychladnout. Mascarpone jemně promícháme, smetanu ušleháme, želatinu namočíme asi do 4 lžic vody. Když je nabobtnalá, lehce ji zahřejeme a necháme rozpustit. Mascarpone promícháme s jahodami, pak vmícháme šlehačku a nakonec želatinu, kterou jsme předtím promíchali s trochou krému. Dobře spojíme a celou dávku navršíme na korpus, uhladíme a dáme do ledničky ztuhnout. Poté dozdobíme a můžeme podávat.