Suroviny na korpus – 170g másla, 170g cukru, 4 vejce, 170g polohrubé mouky, 1 pečivový kypřící prášek
Suroviny na náplň – 250g mascarpone, 250ml smetany na šlehání, 2 lžíce cukru, půl vanilkového lusku, kompotované broskve, meruňkový džem, cukrářské piškoty
Na obložení ovocem jsem zvolila broskve, hroznové víno, ostružiny, kivi a physalis.
Na korpus si utřeme máslo s cukrem, pak přidáme po jednom žloutky. Do pěny postupně vmícháváme mouku s práškem a tuhý bílkový sníh. Hotové těsto nalijeme do připravené dortové formy a pozvolna upečeme. Necháme chvíli prochladnout, pak teprve vyklopíme.
Na náplň utřeme mascarpone s cukrem a vanilkovými semínky. Smetanu ušleháme a jemně ji vmícháme do mascarpone.
Dortový korpus dvakrát rozkrojíme a oba pláty potřeme džemem, krémem a poklademe plátky broskví. Složíme na sebe, krémem potřeme i vršek a strany dortu. Po stranách nalepíme cukrářské piškoty.Na povrch dortu naskládáme ovoce a dáme dort vychladit.