Dort plněný ovocem a tvarohový krém, který doplňuje chuť piškotu a ovoce. Můžete vyzkoušet i jinou ovocnou náplň.
Suroviny na těsto – 6 vajec, 240g cukru krupice, 240g polohrubé mouky, 6 lžic oleje
Suroviny na krém – 500g měkkého tvarohu tučného v kostce, 150g cukru moučka, 2 vanilkové cukry, 250g smetany na šlehání 40%
Na dokončení – velký broskvový kompot, malý kompot mandarinkový
Postup na piškot – ušleháme bílky, potom při šlehání přidáme cukr, žloutky, olej a do hustého krému vmícháme zlehka mouku. Těsto nalijeme do dortové kulaté formy a upečeme.
Výroba krému – tvaroh utřeme s cukrem, přidáme vanilkové cukry a do hladké hmoty vmícháme ušlehanou šlehačku. Několik kousků broskví nakrájíme na malé kousky a přidáme do krému.
Dokončení – upečený vychladlý piškot dvakrát prokrojíme, naplníme tvarohovým krémem, potřeme povrch dortu a ozdobíme ovocem.