Moučník se skládá z nepečeného základu, do kterého se přidává čokoláda. Pak následuje tvarohový krém a vše zakončí jahodová vrstva. Dělám ho den dopředu a nechávám ho v ledničce uležet a ztuhnout. Hlavně sušenková část to potřebuje.
Suroviny na těsto – 2 balíčky světlých Bebe sušenek, 60 g rozpuštěného másla, 100 g čokolády 70%
Sušenky rozdrobíme, přidáme rozpuštěné máslo a ve vodní lázni rozehřátou čokoládu. Vše promícháme a vyplníme s hmotou dortový kruh, který jsme položili na tác, z kterého budeme moučník servírovat.
Suroviny na krém – 500 g tučného tvarohu v kelímku, 250 ml smetany na šlehání 40%, cukr podle chuti.
Šlehačku ušleháme a lehce ji vmícháme do oslazeného tvarohu. Hmotu nalijeme na sušenkový základ a urovnáme. Dáme do ledničky chladnout.
Jahodová vrstva – 500 g jahod, asi 3 lžíce cukru, 1 vanilkový pudinkový prášek, trochu vody
Jahody nakrájíme na kousky, menší necháme vcelku. Dáme je do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání zahříváme. Když jahody změknout a začnou vonět, přidáme pudinkový prášek promíchaný v trošce vody. Povaříme si 2 minuty, máme-li omáčku hustou, přidáme ještě trochu vody. Konzistence má být jako když vaříme pudink. Pak hrnec ponoříme do studené vody, mícháme a necháme trochu vychladnout. Vlažnou jahodou hmotu nalijeme na tvarohový krém, uhladíme a necháme do druhého dne ztuhnout.