Toto je starý rodinný recept, děláváme ho v rodině od mého dětství. Tentokrát jsem ho dělala pro přítele mé dcery a ten má rád bonbony Toffifee, tak jsem jimi dot přizdobila.
Suroviny na korpus – 3 vejce, 140g cukru krupice, 30g kakaového prášku, 4 lžíce mléka, 70g hrubé mouky, půl kypřícího prášku do pečiva
Suroviny na krém – 250g másla, 30g másla, 30g hladké mouky, hrnek studeného mléka, 100g cukru moučky, 1 žloutek, 30g kakaa
Na dokončení – 250ml smetany na šlehání, jestli chcete mít vyšší vrstvu, použijte dvě
Postup – žloutky utřeme s cukrem, přidáme kakao, mouku s kypřícím práškem, podle potřeby mléko a ušlehaný sníh z bílků. Upečeme v dortové formě.
Na krém si z 30g másla a 30g mouky uděláme jíšku, rozředíme ji mlékem a chvilku povaříme. Konzistenci upravíme mlékem, nesmí být přiliš hustá, chladnutím ještě trochu zhoustne. Za občasného míchnutí ji necháme vychladit. Změklé máslo utřeme s cukrem, vmícháme žloutek a potom kakao. Po lžicích zašleháváme kaši.
Studenou šlehačku vyšleháme a můžeme skládat dort. Na korpus namažeme všechen krém, a na něj rozvrstvíme ušlehanou smetanu. Ozdobíme podle toho, co rádi, můžeme jen posypat čokoládovými hoblinkami.