Suroviny na těsto – 8 vajec, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g hladké mouky, 100 g oloupaných mletých mandlí, 1 pečivový kypřící prášek
Suroviny na krém – na jíšku – 50 g másla, 40 g hladké mouky, 250 ml silné kávy. Pak budeme potřebovat 250 g másla a 150 g moučkového cukru
Postup – žloutky ušleháme s cukry, potom vmícháme sypké suroviny a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Jemné těsto opatrně vlijeme do větší dortové formy a pomalu upečeme.
Připravíme jíšku na krém – máslo rozehřejeme, vmícháme mouku a umícháme hladkou jíšku. Vše zalijeme studenou uvařenou kávou a vymícháme hladkou kaši. Za občasného míchnutí necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a po lžicích zašleháváme kávovou kaši.
Upečený a vychladlý korpus dvakrát prokrojíme, každý plát postříkáme rumem a potřeme krémem. Složíme pláty na sebe, potřeme strany i vršek a zdobíme. Když budeme chtít povrch dortu zdobit krémovými pusinkami, musíme si krému připravit o polovinu více.