Harlekýn

Suroviny na těsto – 6 vajec, 180 g polohrubé mouky, 240 g cukru, 6 lžic oleje, 60 g kakaa

Suroviny na náplň – 1250 ml smetany na šlehání 33 %, 135 g čokoládové tyčinky Kaštany, višňová marmeláda, rum

Postup – suroviny si rozdělíme na třetiny a upečeme tři kulaté pláty piškotu. Ze dvou bílků ušleháme sníh, pak zašleháme cukr, žloutky, olej a nakonec lehce vmícháme mouku s kakaem. Dno formy vyložíme pečícím papírem a pláty postupně upečeme.

Den před pečením si připravíme čokoládovou šlehačku. 500 ml smetany zahřejeme, přidáme nalámanou čokoládu a rozpustíme ji. Asi minutu povaříme a odložíme do ledničky. Zbylou smetanu, tedy 750 ml, také přivedeme k varu a také uložíme do druhého dne v chladu.

Před skládáním dortu vyšleháme smetany a vložíme je do sáčku s hubičkou. Čokoládovou použijeme všechnu, světlou jen část. První plát těsta pokropíme rumem, pomažeme višňovou marmeládou a pak pomocí sáčku plníme smetanou, střídáme světlé a tmavé kruhy. Přiložíme druhý plát těsta a postup opakujeme. Přikryjeme posledním plátem, celý dort potřeme světlou šlehačkou a strany dortu zdobíme šlehačkovými proužky. Vrch dortu pak dle surovin a naší fantazie dozdobíme. HarlekýnHarlekýn

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *