Na upečení tohoto moučníku budete potřebovat vyšší cedník a kulatou formu. Obojí by mělo mít stejný průměr. Použila jsem cedník na těstoviny s horním průměrem 24 centimetrů a formu stejného rozměru. Když nebudou mít obě nádoby stejný rozměr, pečte v širší formě a podle potřeby si upečený korpus upravíte.
Suroviny na korpus – 4 vejce, 4 lžíce teplé vody, 150 g moučkového cukru, 120 g polohrubé mouky, 60 g kukuřičného škrobu, 1 lžička kypřícího prášku, špetka soli
Suroviny na náplň – 6 plátků želatiny, 1 ananasový kompot plátkovaný, 1 ananasový kompot kostky, 1 mandarinkový kompot, 600 ml smetany na šlehání, 3 vanilkový cukry
Postup – žloutky ušleháme s cukrem, po lžicích zašleháváme vodu. Suché přísady promícháme, ušleháme tuhý sníh a vše spojíme v těsto. Nalijeme do formy a upečeme. Pak necháme vychladnout a rozpůlíme. Jednu polovinu korpusu nakrájí na menší kostky.
Ovoce z kompotů vyndáme a necháme řádně okapat. Cedník vyložíme kolečky ananasu a do volných míst vkládáme části mandarinek. Ovocem jsem vyplnila děrovanou část cedníku. Zbylý ananas jsem pokrájela na drobné kostičky.
Nyní si připravíme náplň. Plátky želatiny polijeme šesti lžícemi šťávy z kompotu a necháme nabobtnat. Smetanu vyšleháme s vanilkovými cukry. Želatinu lehce zahřejeme, přidáme pár lžic šlehačky, promícháme a pak vlijeme do mísy s ušlehanou smetanou. Přidáme nakrájený korpus a ananas, a rychle promícháme. Náplň nalijeme na ovoce v cedníku, urovnáme a přiklopíme zbylým piškotovým plátem. Přikryjeme folií a dáme do druhého dne ztuhnout do ledničky. Cedník si dejte do většího nádoby, aby mohl případně odkápat zbytek šťávy z ovoce.
Druhý den, je-li potřeba, nožem objeďte kolem cedníku, a vyklopte dezert na tác. Můžete potřít dortovým želé, já to většinou nedělám, manžel to nemá rád. Ale když povrch potřete, bude se vám krásně lesknout.
Námět – Dortománie, trochu jsem upravila původní recept