Suroviny na korpus – 4 vejce, 160 g cukru krupice, 160 g polohrubé mouky, 4 lžíce oleje, špetka soli
Suroviny na náplň – 250 g měkkého tvarohu v kostce, 250 g mascarpone, vanilková semínka nebo vanilkový cukr, 500 g mražených jahod, asi 2 lžíce cukru
Postup na korpus – vyšleháme bílky se špetkou soli, přidáme postupně cukr, žloutky, olej. Vše zašleháme, nakonec lehce vmícháme mouku. Upečeme ve vymazané a vysypané formě a necháme v ní vychladnout.
Postup na náplň – jahody necháme povolit, pak je na mírném teple prohřejeme a propasírujeme. Osladíme cukrem a necháme vychladnout. Do tvarohu dáme semínka nebo vanilkový cukr, můžeme i trochu osladit, to podle chuti. Prošleháme, pak vmícháme mascarpone a lehce spojíme. Nakonec přidáme jahodový protlak, asi dvě lžíce si odložíme na zdobení, a spojíme. Dochutíme vanilkou nebo i cukrem.
Korpus rozkrojíme na tři pláty a promažeme náplní. Potřeme i povrch, do středu nalijeme trošku jahodového protlaku a vidličkou promícháme. Po okrajích ozdobíme čokoládovými pecičkami.