Dort je složen ze tří plátů, každý peču zvlášť, suroviny uvedu na jeden plát. Spojen je světlou a tmavou šlehačkou ochucenou čokoládou. Tu si připravuji den před pečením.
Suroviny na korpus – suroviny na jeden plát – 2 vejce, 80 g cukru, 2 lžíce oleje, 80 g polohrubé mouky
Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, pak postupně zašleháme cukr, žloutky, olej a nakonec lehce vmícháme mouku. Upečeme v dortové formě, na dno položíme kolečko pečícího papíru. Postupně upečeme tři pláty a necháme je vychladnout.
Suroviny na náplň – 1250 ml smetany na šlehání 33 %, 200 g bílé čokolády, 200 g tmavé čokolády 50 %, 5 ztužovačů šlehačky
Postup – 750 ml smetany převaříme, odstavíme, nalámeme tmavou čokoládu a za občasného míchnutí ji necháme rozpustit. Když se nepodaří rozpustit všechny částečky, přecedíme ji do skleněné nádoby a občas zamícháme. Potom přikryjeme nádobu a dáme ji vychladit do lednice.
Světlou smetanu připravíme stejným způsobem, jen použijeme pouze 500 ml smetany, čokolády ale stejné množství. Někdy se stane, že se vytvoří po ztuhnutí z čokolády poklička, tu protrhneme a smetanu přecedíme. Nikdy ji ale nebývá mnoho, záleží na druhu čokolády, ale i tak se stane, že jednou se rozpustí všechna a jindy ne. Nevím proč, možná někdo víte…
Druhý den přidáme ke smetanám ztužovače, do tmavé tři, do bílé dva. Vyšleháme do tuhého krému. Každou dáme zvlášť do sáčku, ozdobné trubičky by měly být stejné. Skládáme dort, na dva pláty tvoříme šlehačková kola, střídáme oba druhy krému. Po složení dortu potřeme tmavou šlehačkou boky a povrch ozdobíme podle toho, jak nám smetana zbyla. Necháme řádně vychladit, nejlépe do druhého dne.