Suroviny na korpus – 2 vejce, 3 lžíce cukru, 5 lžic polohrubé mouky, špetka kypřícího prášku
Suroviny na krém – 250 g tučného tvarohu v kostce, 500 g mascarpone, 200 g moučkového cukru, semínka z půlky vanilkového lusku, 200 g smetanového bílého jogurtu, 1 lžíce citronové šťávy, 1 želatinový ztužovač
Suroviny na náplň – 1 velký broskvový kompot, 1 sáček želatiny, necelý půl litr šťávy z kompotu, cukr
Na dokončení – 250 ml smetany na šlehání
Postup – jeden den dopředu si připravíme náplň. Použijeme menší misku, silikonovou nebo plastovou. Velikost zvolíme podle dortové formy, měla by být asi o 10 cm menší než forma.
Broskvový kompot necháme okapat, ovoce nakrájíme na kostičky a vložíme do misky. Želatinu podle návodu rozpustíme, necháme ji nabobtnat, zahřejeme, ale nevaříme. Podle chuti můžeme osladit. Ještě teplou ji nalijeme na ovoce a dáme do ledničky, kde nám do druhého dne obsah ztuhne. Před použitím ovocnou náplň vyklopíme, ze silikonu ji lehce vyjmeme, z ostatních nádob ji nejlépe dostaneme tak, že formu obrátíme pod horkou tekoucí vodu, náplň přidržujeme rukou, aby nám nevypadla. Po chvilce se uvolní a ucítíme ji v dlani. Vrátíme ji zpátky do misky a vyklopíme na pečící papír, aby se nepřilepila a my si ji při použití nepoškodili.
Na korpus ušleháme vejce s cukrem, potom vmícháme mouku s práškem. Těsto nalijeme do dortové formy a upečeme.
Tvaroh nejprve rozšleháme s cukrem, citronovou šťávou a vanilkou, potom přidáme bílý jogurt. Nakonec lehce vmícháme mascarpone, V malém množství teplé vody rozmícháme ztužovač a vmícháme ho do tvarohové hmoty.
Korpus přendáme na tác, bokem formy ho obklopíme. natřeme slabší vrstvu krému, do středu položíme broskvovou náplň a strany formy vyplníme tvarohovou hmotou. Necháme ho v ledničce do druhého dne ztuhnout. Celý dort potřeme ušlehanou smetanou a ozdobíme ovocem.