Suroviny – listové těsto, vajíčko
Na náplň – žervé, smetana, jemně nastrouhaný křen, sůl – na obložení kousky tuňáka, plátky šalotky, limetky, rajčete
Postup – těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka. Potřebujeme plná kolečka s průměrem asi 8 cm a dvojnásobné množství koleček s průměrem asi 5 cm. U těch vykrájíme středy a použijeme okraje. Z koleček /středů/ pak upečeme slané pečivo.
Na plech položíme plné kolečko a okraj potřeme rozkvedlaným vejcem. Střed necháme nepotřený. Vykrojený ráfek položíme na potřený okraj, opět pomašlujeme vejcem a položíme ještě jeden ráfek. Opět potřeme vejcem. Takto složené paštičky vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Na náplň smícháme všechny suroviny a krém nastříkáme do otvorů v paštičce. Doplníme tuňákem a dalšími potravinami dle naší chuti.