Na omeletu používám stejné suroviny jako na nudle. Jen výsledné těsto nepeču, ale smažím na oleji. Omeletu lze použít jako nosič na sladký pokrm, doplněný mákem, ořechy nebo drobným ovocem, ale i na slaný pokrm. Pak přidáme šunku, drobně pokrájenou zeleninu nebo posekané bylinky.
Suroviny – 60 g mozzarelly, 1 větší vejce – 59 g, 2 lžičky psyllia – 3 g, špetka soli. Na opečení vyšší vrstvu oleje.
Postup – sýr nakrájíme nadrobno, přidáme psyllium, sůl a vejce. Vidličkou promícháme a směs nalijeme na pánev s rozehřátým olejem. Opečeme z obou stran dozlatova. Použijte vyšší vrstvu oleje, nevsákne se ho tolik do pokrmu a omeleta se nebude při smažení přichytávat na dno pánve.
Hodnota opečené omelety bez ochucení – 922 kJ – 18 g bílkovin – 1 g sacharidů – 16 g tuků
Na opečení jsem spotřebovala 17 g oleje – 15,64 g tuků. A na dochucení 15 g mletého máku a 1 lžičku sladidla erythritol – 304 kJ – 2,63 g bílkovin – 0,84 g sacharidů – 6,63 g tuků.