Mám problém s nízkosacharidovým pečivem, bývá vlhké a ne příliš dobré. Zkusila jsem místo mandlové a lněné mouky použít obojí, ale doma umleté. Výsledek je překvapivý, upečené bochánky provoněly celou kuchyni. Protože peču pouze pro sebe, dávka je dva malé bochánky, v mém případě dvě porce. Pekla jsem ve dvou zapékacích miskách, které jsem vytřela máslem.
Suroviny – 25 g neloupaných mletých mandlí, 20 g mletých lněných semínek, 5 g celých slunečnicových semínek, rovná lžička kypřícího prášku, asi 3 špetky soli, 25 g lučiny bez jakékoli příchuti (čerstvá v kostce), 25 g nastrouhaného sýru gouda, 1 vejce
Postup – smícháme v míse sýry a vejce, pak vmícháme ostatní suroviny. Směs rukou vytvarujeme do dvou bochánků, vložíme do připravené pečící nádoby a upečeme.
Dobrý den Alenko,
chci začít péct nízkosacharidové pečivo, zaujal mě váš recept na Pečivo z mandlí a lněných semínek – LC, můžete mi prosím napsat jak – čím melete mandle a lněné semínko na mouku?
Děkuji moc Eva K.
Dobrý den,
toto je asi nejlepší pečivo, které se mi zatím podařilo upéct. Dřív jsem pekla z mandlové mouky, kterou si kupuji i na běžné pečení. Ale zde jsem neloupané mandle umlela na běžném mlýnku, lněná semínka na mlýnku na kávu od firmy Bosch. Stál tenkrát něco přes 300 a mele spolehlivě menší množství semínek. Doporučuji nemlít semínka dopředu, rychle se pak kazí. U mandlí nějaký týden nevadí, pokud jsou v uzavřené sklenici a v chladnějším prostředí.
Přeji, ať se vám pečivo podaří a hlavně chutná.
Dobry den jak dlouho pect. Dekuji
Dobrý den, Jiřino,
to vám neřeknu. Hodiny nesleduji, údaje o době pečení k receptu nedávám, protože každá trouba peče jinak, a také záleží, do jaké nádoby těsto vložíte. Jiná doba bude ve skle, v keramice, v teflonu, v běžném hrnku, na plechu. Řídím se barvou povrchu, a vždy píchnu špejli do středu, podobně jako u bábovky. Odhadem 15 minut, ale jak píši, čas pečení není to, co je pro mě důležité. Také záleží na surovinách…Zkusím příště, až budu péct, kouknout na hodiny…