LC a DIA cukroví

Mandlové ořechy s meruňkovým krémem

Suroviny na těsto – 130 g mletých neloupaných mandlí, 50 g másla, 1 vejce, půl lžičky kypřícího prášku, dvě kapky vanilkové esence, 30 g erythritolu, špetka soli

Suroviny na krém – 50 g másla, asi 30 g meruňkové marmelády bez cukru

Postup – suroviny v míse rukou zpracujeme, tvoříme kuličky a vtlačujeme je silikonových formiček na ořechy. Po upečení slepíme korpusy krémem.

 

Lískové tlapičky

Suroviny – 125 g mletých lískových oříšků, 40 g másla, 1 vejce, 25 g erythritolu, půl lžičky pečivového prášku, špetka soli, dvě kapky vanilkové esence, špetka xantanové gumy

Postup – ze surovin v míse rukou zpracujeme těsto, tvoříme kuličky a vtlačujeme je do silikonové formy na tlapičky. Postupně upečeme…

Kakaové placičky

Suroviny – 75 g mletých mandlí, 25 g kokosové mouky, 30 g erythritolu, 60 g másla, 20 g holandského kakaového prášku, špetka soli

Suroviny na dokončení – kousek čokolády 70 %

Postup – v míse všechny suroviny zpracujeme a tvoříme kuličky. Na plechu je vidličkou zploštíme a upečeme. Po upečení je naskládáme co nejvíc k sobě a lžičkou kmitavým pohybem postříkáme rozehřátou čokoládou. 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *