Tak trochu klasické, těstoviny s masem. Mleté si umelte nebo kupte bez příměsí.
Suroviny – 500g těstovin, 500g mletého masa, 1 cibule, 4 stroužky česneku, 200g sýra goudy, olej, sůl, mletý pepř, 750g rajčat, oregano
Postup – těstoviny uvaříme v osolené vodě se lžící oleje. Rajčata omyjeme a nakrájíme na menší kostky, povaříme, nepodléváme, po změknutí je propasírujeme. Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme mleté maso a orestujeme ho. Promícháváme ho, aby se hrudky rozdrobily, osolíme a opepříme. Do opečeného masa přidáme rajčatovou šťávu, promícháme, aby se vše spojilo a dochutíme solí a oreganem. Provaříme, podáváme s vařenými těstovinami a sypeme nastrouhaným sýrem.