Suroviny na korpus – 5 ks bílků – 151 g, 1 žloutek – 14 g, 30 g sladidla erytritol, 45 g mandlové mouky, 1 lžička pečivového kypřícího prášku
Suroviny na krém – 1 avokádo – 176 g dužiny, 30 g sladidla erytritol, 15 g holandského kakaa
Na dokončení – omyté a nakrájené jahody – 255 g
Postup – bílky ušleháme se špetkou soli, přidáme sladidlo a žloutek. Do husté pěny vmícháme mouku s kypřícím práškem. Těsto rozetřeme do dortové formy a upečeme.
Avokádo oloupeme, rozkrojíme, vyndáme pecku. Dužinu rozmačkáme nebo rozmixujeme, osladíme a vmícháme prosáté kakao. Připravíme si ovoce, omyjeme, necháme okapat, popřípadě rozkrojíme.
Upečený korpus potřeme krémem a poklademe ovocem. Hodnotu jahod jsem započítala, pokud použijete jiné drobné ovoce, výsledná kalkulace se bude trochu lišit.
Jedna čtvrtina moučníku obsahuje – 995 kJ – 9,20 g bílkovin – 8,46 g sacharidů – 17,87 g tuků