Suroviny – asi 750 vepřového plecka, 250 g hovězího předního, 130 g slaniny, 2 vejce, 3 – 4 stroužky česneku, 2 větší cibule, 2 rohlíky, mléko, majoránka, mletý pepř, sůl, sádlo, strouhanka
Postup – maso nakrájíme na menší kousky a umeleme. Půlku množství slaniny nakrájíme na drobné kostičky. Rohlíky natrháme na kousky, zalijeme trochou mléka a necháme nasáknout. Poté vymačkáme, umeleme druhou část slaniny a strojek vyčistíme umletím pečiva. Cibuli nakrájíme nadrobno a na troše sádla osmažíme skoro dozlatova, rozvoní se. Vejce rozšleháme, česnek utřeme se solí. Pak k masu přidáme všechny složky, okořeníme, dobře propracujeme a vzorek hmoty opečeme na pánvi jako karbanátek. Podle chuti dokořeníme. Hmotu rozdělíme na dvě části, každou na vále propracujeme jako těsto, několikrát s ním bouchneme o podložku, aby unikl vzduch a vytvoříme šišky. Vložíme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme, asi o něco víc než hodinu.