Mandlové ořechy s meruňkovým krémem
Suroviny na těsto – 130 g mletých neloupaných mandlí, 50 g másla, 1 vejce, půl lžičky kypřícího prášku, dvě kapky vanilkové esence, 30 g erythritolu, špetka soli
Suroviny na krém – 50 g másla, asi 30 g meruňkové marmelády bez cukru
Postup – suroviny v míse rukou zpracujeme, tvoříme kuličky a vtlačujeme je silikonových formiček na ořechy. Po upečení slepíme korpusy krémem.
Lískové tlapičky
Suroviny – 125 g mletých lískových oříšků, 40 g másla, 1 vejce, 25 g erythritolu, půl lžičky pečivového prášku, špetka soli, dvě kapky vanilkové esence, špetka xantanové gumy
Postup – ze surovin v míse rukou zpracujeme těsto, tvoříme kuličky a vtlačujeme je do silikonové formy na tlapičky. Postupně upečeme…
Kakaové placičky
Suroviny – 75 g mletých mandlí, 25 g kokosové mouky, 30 g erythritolu, 60 g másla, 20 g holandského kakaového prášku, špetka soli
Suroviny na dokončení – kousek čokolády 70 %
Postup – v míse všechny suroviny zpracujeme a tvoříme kuličky. Na plechu je vidličkou zploštíme a upečeme. Po upečení je naskládáme co nejvíc k sobě a lžičkou kmitavým pohybem postříkáme rozehřátou čokoládou.