Když máme chuť na ptáčky a nemám po ruce plátky masa, které by se daly zabalit, dělávám tento recept. Chuťově je to stejné, možná ještě lepší.
Suroviny – hovězí maso, sůl, pepř, slanina, uzená klobása, cibule, kyselé okurky, smetana, jíška, sádlo, vývar
Postup – maso si očistíme, nakrájíme na plátky nebo kostičky. Osolíme a opepříme, na tuku rychle orestujeme a odložíme. Potom do rozpáleného tuku vhodíme kostičky slaniny a cibule, opečeme společně do zlatova. Poté přidáme kolečka klobásy, plátky kyselé okurky, maso, zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a dusíme, až je maso měkké. Vyndáme ho, omáčku zahustíme studenou jíškou a povaříme. Dochutíme, přilijeme smetanu a ještě trochu prohřejeme. Podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.