Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky

U nás moc oblíbené, vařívám ji i z čerstvých rajčat, ale tato je z konzervovaných a protlaku.

Suroviny – hovězí maso, sůl, bobkový list, nové koření, celý pepř, krabice sterilovaných rajčat, rajský protlak, cibule, olej, 3 lžíce hladké mouky, cukr krupice, perník na strouhání

Na knedlíky potřebujeme – asi půl kila hrubé mouky, lžičku soli, 1 vejce, 2 tvrdší housky, půl kostičky droždí, trochu mléka

Postup – hovězí maso očistíme, opečeme na oleji ze všech stran, vložíme do hrnce, přidáme studenou vodu, sůl, nové koření, bobkový list a uvaříme doměkka. Poté maso vyndáme a vývar použijeme na omáčku.

Na oleji osmažíme cibulku, zasypeme moukou a usmažíme jíšku. Necháme vychladnout. Po uvaření masa zalijeme jíšku vývarem, přidáme rajčata a protlak a povaříme asi 15 minut. Občas promícháme a současně dochucujeme solí, cukrem a strouhaným perníkem.

Na knedlíky si umícháme z droždí, trochu teplého mléka, špetky cukru a hrsti mouky kvásek a necháme vzejít. Mouku prosijeme, osolíme, přidáme vajíčko, kostičky housek, kvásek, teplé mléko a zpracujeme těsto. Necháme přikryté asi půl hodiny vykynout, potom vytvoříme dvě šišky knedlíků. Dáme vařit do většího hrnce vodu, osolíme ji, mezitím knedlíky ještě nakynou. Knedlíky vložíme do vařící vody, po 10 minutách je otočíme a ještě 10 minut vaříme. Po vyndání z vody je nakrájíme na plátky, pokud je nebudeme hned konzumovat, musíme je propíchat, aby mohla uniknout pára. Rajská omáčka s vařeným hovězím masem a houskovými knedlíky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *