Naše varianta zabijačkového guláše, není jako opravdový ze zabijačky, ale je chuťově výborný.
Suroviny – asi půl kila plecka, půl kila libového bůčku, 200g vepřových jater, 4 větší cibule, sůl, pepř, drcený kmín, mletý zázvor, strouhanku, česnek
Postup – vepřové maso si nakrájíme na trošku větší kostky, játra na menší. promícháme se solí, pepřem a kmínem. Přidáme cibuli nakrájenou na proužky, podlijeme a pečeme. Když změní maso barvu, zamícháme do něj 2 – 3 lžičky zázvoru. Je lépe dát ho méně a podle chuti dosypat. Podle potřeby můžeme přidat trochu horké vody a dopečeme dle měkkosti masa. Pak přisypeme na zahuštění trochu strouhanky, promícháme, dochutíme trochou utřeného česneku a ještě chvíli pečeme. Podáváme s chlebem.