Kuskus je velmi rychle hotov, nevaří se, musí se pouze spařit vývarem z masa nebo zeleniny. Ten dodá chuť této obilovině. Nejsem si jistá, jestli je to obilovina, vyrábí se sice z pšenice, ale někdo ji řadí i mezi těstoviny.
Na jednu porci si připravte asi 3 lžíce kuskusu, ochucený masový vývar nebo zeleninový, pak směs zeleniny, měla jsem rajčata, žampiony, půlku zelené papriky a půlku kapie.
Vývar si ohřejeme, horkým přelijeme kuskus, vidličkou načechráme a necháme přikryté asi 10 minut nabobtnat. Během stání můžeme přilít vývar, podle toho, kolik si ho kuskus veme. Zeleninu a houby si nakrájíme na proužky nabo kostky a na oleji několik minut opékáme. Osolíme, opepříme, pak vmícháme hotový kuskus, promícháme a dochutíme.