Suroviny – plát hovězího masa, sůl, mletý pepř, hořčice, plátky tvrdého sýru, plátky uzeného masa, sladkokyselé okurky, cibule, sádlo, mouka
Postup – asi kilo hovězího zadního rozkrojíme na plát jako na roládu. Maso osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a po celé ploše poklademe slaninou, sýrem, rozkrájenými okurkami a přidáme kousky nebo proužky cibule. Zarolujeme a svážeme provázkem.
Na sádle orestujeme kostičky cibule, vložíme do tuku zabalenou roládu a ze všech stran ji opečeme. Trochu podlijeme vodou nebo vývarem a vložíme přikryté pokličkou do vyhřáté trouby. Když je maso již skoro měkké, odkryjeme a dopečeme. Pak maso vyndáme, výpek poprášíme moukou a provaříme. Vložíme zpátky maso a ještě chvíli s omáčkou prohřejeme. Pak maso vyndáme, zbavíme ho nitě a necháme asi 5 minut dojít. Pak teprve krájíme na plátky a podáváme s přílohou.