Suroviny – kousek hovězího masa na polévku, kořenová zelenina, sůl, celý pepř, bobkový list, nové koření, cibule, petrželka
Na knedlíčky si připravíme asi 300 g drůbežích jater, sůl, mletý pepř, utřený česnek, vejce, strouhanku, muškátový oříšek
Na nudle si připravte – 2 vejce, asi 2 lžíce hladké mouky, sůl, nasekanou petrželku, máslo
Postup – maso opláchneme, vložíme do studené vody, přidáme pár kuliček koření a kousek bobkového listu, celou neoloupanou a omytou cibuli a na větší kusy nakrájenou zeleninu. Osolíme a vaříme, až maso změkne. Když vaříte v obyčejném hrnci, můžete sebrat pěnu, která se na začátku varu utvoří. Já vařím v papiňáku, tak ponechávám vývar tak jak je. Po uvaření masa zeleninu odložíme, u nás ji dostane pes. Přecedíme, maso obereme z kostí, vaříme-li takový kousek, nebo nakrájíme na malé kousky. Syrovou zeleninu, kousek mrkve, petržele a celeru očistíme a nastrouháme nahrubo. Vložíme spolu s masem do vývaru, přidáme připravené knedlíčky a chvilku povaříme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Dochutíme solí a až na talířích si každý přidá celestýnské nudle.
Knedlíčky – játra umeleme nebo špičkou nože utřeme, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto, aby se z něj daly tvarovat kuličky. Nejprve zavaříme do polévky jeden, po chvilce vyndáme, ochutnáme, podle chuti dochutíme ostatní těsto a pak už koulíme a chvilku povaříme v polévce.
Celestýnské nudle – vejce rozklepneme do misky, přidáme sůl, mouku a rozšleháme. Těsto má mít hustotu jako na palačinky. Potom vmícháme nasekanou petrželku a celé vlijeme do pánve, kde jsme si rozpustili kousek másla. Osmažíme po obou stranách a necháme vychladnout. Potom nakrájíme na proužky, přendáme na misku a vkládáme až do talíře s polévkou.