Pod kuře dávám jakoukoli směs zeleniny, kterou mám doma. Vždy dávám hodně cibule a pak už různé druhy. Nezahušťuji, tak jako ostatně všechno pečené maso. Nechávám přírodní, ani moc nekořením, nechávám působit chuť zeleniny. Jen na zjemnění přidávám máslo a nijak nešetřím, dávám plátek na porci masa.
Suroviny – kuřecí čtvrtky, sůl, kmín, zeleninová směs, tentokrát jsem dala – cibuli, rajčata, mrkev, petržel, celer, papriky a pórek – šunková klobása, máslo
Postup – maso omyjeme, osušíme, osolíme a posypeme kmínem. Zeleninu očistíme, nakrájíme na plátky, proužky nebo čtvrtky, podle druhu. Nasypeme ji do pekáče, přidáme porce masa a plátky klobásy a promícháme. Poklademe máslem a v rozehřáté troubě upečeme. Je-li potřeba podlijeme, ale počkáme, jestli zelenina nepustí dostatek šťávy. Pečeme nejméně hodinu, raději o trochu více, občas poléváme výpekem.