Suroviny – hovězí maso, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový list, silnější plátek másla, asi 2 lžíce hladké mouky, 150 ml smetany na šlehání, svazek kopru, ocet, cukr, máslo
Postup – maso očistíme a uvaříme společně s kořením a tvrdými stonky kopru. Vývar scedíme a asi jeden litr použijeme na omáčku. Máslo rozpustíme, přisypeme mouku a osmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, spojíme a za občasného míchání povaříme 20 minut. Pak přidáme podle chuti cukr, sůl, ocet a nakonec smetanu. Kopr opereme pod tekoucí vodou a nasekáme najemno. Vložíme do hotové omáčky a necháme přejít varem. Nakonec rozpustíme v omáčce kousek čerstvého másla, které omáčku zjemní.
Podáváme ji s plátkem hovězího masa, také s vařenými vejci, knedlíky nebo lze podat i brambory.