Suroviny – větší kuře, sůl, kmín, 4 včerejší housky, mléko, 3 vejce, asi 200 g kuřecích jater, 100 g šunky, hrst nasekané petrželky, pár plátků másla
Postup – kuře očistíme, odkrojíme zbytky sádla, opláchneme a osušíme. Posolíme na povrchu i uvnitř a odložíme do chladu.
Připravíme si nádivku – pečivo nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, necháme nasáknout. Pak přidáme kostičky šunky, drobné kousky jater zbavené všech bílých a nevzhledných částí, vejce, petrželku, trochu osolíme a opepříme. Promícháme, co se vejde nacpeme do kuřete, zbytek si uschováme do chladu. Kuře vložíme do pekáče, pokmínujeme, položíme na něj několik plátků másla, podlijeme, přikryjeme druhým pekáčem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme podle velikosti kuřete asi hodinu, pak odkryjeme, přidáme zbytek nádivky a dopečeme. Já měla kuře veliké bez jednoho gramu dvě kila, pekla jsem 2,5 hodiny.