Suroviny – vepřové ledvinky, iberský špek, sůl, cibule, sádlo, mletý pepř, celý kmín, hrubá mouka, vývar nebo voda, mléko
Postup – ledvinky rozkrojíme na čtvrtiny a řádně odstraníme všechny bílé části. Pak propláchneme, zalijeme studeným mlékem a necháme 2 hodiny namáčet. Potom opět opláchneme a necháme okapat.
Na sádle opečeme dorůžova kostičky cibule, vložíme maso a rychle ho orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájený špek a kmín, necháme obojí rozvonět, okořeníme pepřem a solí, podlijeme vývarem nebo vodou a asi 5 minut povaříme. Potom poprášíme moukou, podle potřeby doléváme tekutinu, promícháváme a asi 15 minut dusíme. Dochutíme dle potřeby a podáváme s dušenou rýží nebo uvařenou pohankou.